KGVKAATSHEUVEL

www.kgvkaatsheuvel.com

Nijntje Beweegdiploma

Na de zomer gaan we weer starten met Nijntje Beweegdiploma.

Nijntje Beweegdiploma is een prima stimulans om het bewegen op ongje leeftijd, nog voor de basisschool,  te bevorderen.

Wil je weten wat Nijntje Beweegdiploma inhoudt?

Lees meer...

Klik hier voor en video

Vakantie

Voor iedereen een fijne vakantie!!!Het seizoen begint weer op maandag 19 augustus.

 2 keer goud en 2 keer brons voor KGV-turnsters op toestelfinales

Afgelopen zaterdag 29 juni werd in een snikhete sporthal in Prinsenbeek de allerlaatste turnwedstrijd gehouden. 10 KGV-turnsters namen deel aan 21 toestelfinales.

Voor KGV werd het succesvolle seizoen in stijl afgesloten door maar Iiefst 4 medailles te winnen. 


Indy Beerens behaalde een prachtige 3e plaats op de balk, waar ze een strakke en beheerste oefening liet zien. Na 1,5 jaar blessureleed eindelijk succes voor haar. Indy behaalde ook nog een 8e plaats op sprong. 


Benthe Vinkx behaalde een fantastische 1e plaats op balk met een half punt verschil op nummer twee. Benthe werd ook nog 5e op vloer. 

Minou van Heijst werd op haar allerlaatste wedstrijd 1e op sprong en 3e op balk: Een prachtig einde van een mooie turncarrière. Ze behaalde ook nog een 9e plaats op brug. Minou zal bij KGV doorgaan als trainster bij de turnleiding. 


De overige uitslagen van de KGV-turnsters waren: Pleun van Heijst 9e op sprong, Jade Raaijmakers 8e, op brug 17e en op vloer 12e. Diede van Laarhoven op brug 5e, op balk 15e en op vloer 14e. Fieke van Laarhoven op balk 5e en op vloer 16e. Liv Bastianen op sprong en op vloer 17e. Leila Landzaat op brug 19e. Mira Derneden op balk 8e en op vloer 11e.


Afsluiting turnseizoen met speurtocht

Terwijl nog enkele KGV-selectieturnsters hun seizoen afsloten met toestelfinales in een warme sporthal, sloten de meeste jonge KGV-leden het seizoen buiten af. De activiteitencommissie organiseerde afgelopen zaterdag een superleuke fotospeurtocht. Samen met de trainsters en papa’s en mama’s gingen de kids in de omgeving van het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel op zoek naar de letters die samen één woord moesten vormen. Gelukkig had iedereen het woord gevonden: “VAKANTIE!”. Het vinden van het woord werd beloond met wat lekkers en heel veel ranja op deze mooie warme dag. Ook voor KGV is nu de vakantie begonnen na een geweldig seizoen, met heel veel sportiviteit van onze leden, van jong tot oud.

Afscheid trainsters Lisa en Angelique

Op 19 juni hebben we afscheid genomen van Lisa en Angelique. Beiden hebben zich jarenlang ingezet voor de vereniging en hebben daarmee KGV een mede groot gemaakt. 

Zowel Angelique als Lisa ademen KGV. Maar het trainerschap is niet meer te combineren met hun werk. 

KGV en het bestuur zijn Lisa en Angelique bijzonder dankbaar voor al het werk wat ze verricht hebben. Ze werden dan ook overladen met diverse cadeaus en door ieder selectieturnster werd een bloem overhandigd.

Angelique en Lisa super bedankt voor al die mooie jaren.


Negende plaats voor Diede van Laarhoven bij districtsfinales meerkamp turnen in Brunssum

Zaterdag 15 juni werd voor KGV de laatste meerkampwedstrijd dames turnen van dit seizoen gehouden. Op 29 juni as. volgen in Prinsenbeek nog individuele toestelfinales. Daarna is het zeer succesvolle seizoen 2018-2019 voor KGV afgelopen. Bij de meerkamp wedstrijd komen de beste turnsters van geheel Zuid-Nederland bijeen om een podiumplek te behalen. Het is dan ook een al hele prestatie te noemen om geplaatst te worden voor deze wedstrijd. Eind mei hadden 4 KGV-turnsters al een mooie regiofinale geturnd in Cuijk. Diede van Laarhoven was in Brunssum de vijfde geplaatste KGV-turnster voor de districtsfinale. Diede heeft tijdens haar vloeroefening voor het eerst een flikflak geturnd. Dit werd dan ook beloond met een derde plaats op dit onderdeel. Diede eindigde uiteindelijk binnen de top 10 op een 9e plaats met 52.300 punten.

4 KGV-turnsters in actie bij de regionale kampioenschappen van Zuid-Nederland

Afgelopen 25 mei werd in Cuijk de districtsfinales turnen meerkamp voor dames gehouden. Maar liefst 4 KGV-turnsters hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd.
Voor de meisjes is deze wedstrijd het hoogst haalbare in het seizoen. Een goed eindresultaat bij twee voorwedstrijden en een regionaal kampioenschap is nodig om geplaatst te worden voor deze wedstrijd. Een superprestatie dus, vooral als er gekeken wordt naar de enorm grote concurrentie in een steeds in populariteit toenemende sport. 
Benthe Vinkx had op niveau Divisie 4 Jeugd F flink last van die concurrentie, maar turnde een solide wedstrijd. Met een score van 38.900 eindigde Benthe op een 31e plaats. 
Toy Dingemans turnde op niveau Divisie 5 Jeugd G een fantastische balkoefening waarbij ze vierde werd. Toch was dit niet voldoende om op het podium te komen. Toy werd uiteindelijk 14e met 41.850 punten. 
Later op de dag kwamen Minou van Heijst en Daphne Ketelaars in actie. Minou liet zien dat ze uitblinkt met haar vloeroefening waarbij ze op niveau Divisie 4 Senior D derde van Zuid-Nederland werd. Ook haar spronguitvoering behaalde een top tien-notering. Minou werd in de eindklassering 16e met 41.300 punten. 
Daphne Ketelaars heeft al flink wat podiumplaatsen behaald dit jaar. De plaatsing voor deze wedstrijd was dan ook meer dan terecht. Het niveau in deze Divisie 5 Senior E was zeer hoog. Drie top tien-noteringen op sprong, balk en brug waren niet voldoende om op het podium te komen. Daphne behaalde wel een zeer mooie 6e plaats in het eindklassement met 44.800 punten.

Veel medailles voor KGV-turnsters bij toestelfinales in Prinsenbeek

Zaterdag 18 mei werden voor een aantal turnsters de eerste toestelfinales gehouden in Prinsenbeek. 11 KGV-turnsters deden mee aan deze wedstrijd. En er werden flink wat medailles gewonnen door de dames. Maar liefst 2x goud, 3x zilver en 3x brons werd er behaald door de Kaatsheuvelse talenten. De grootste oogst werd behaald door Zarah van den Bosch op niveau 6e divisie jeugd H: 1e op balk (10.750) en vloer (11.350) en 3e op sprong (9.900).

6 KGV- turnsters actief in regiofinale in Goes

Zaterdag 11 mei werd in Goes de regionale kampioenschappen meerkamp damesturnen 4e/6e divisie en D1/D3 gehouden. Namens KGV deden er 6 turnsters mee. 

Fun2Move door KGV, DESK en basisscholen

Zaterdag 20 april gewoon les

Let op:

Op zaterdag 20 april is het gewoon les in de Werft en de Wetering.

De vakantie is van zondag 21 april tot en met zondag 5 mei.

Met uitzondering van enkele trainingen voor selectieturnsters. Dit communiceren trainers rechtstreeks met de turnsters.

We wensen iedereen fijne paasdagen en heerlijke vakantie.

Drie KGV-turnsters geplaatst voor de districtsfinales

Afgelopen zaterdag 13 april werden in Breda de regiofinales damesturnen meerkamp divisie 4/5/6/D1/D2 van Zuidwest-Nederland gehouden. Zes KGV-turnsters waren vanuit de voorwedstrijden geselecteerd voor deze wedstrijd, waarmee ze zich konden plaatsen voor het hoogst haalbare: de districtsfinales van Zuid-Nederland. Toy Dingemans scoorde erg hoog op Divisie 5 Jeugd G. Ze werd zelfs 1e op sprong. Het werd erg spannend voor Toy, maar een podiumplaats zat er net niet in. Ze eindigde op de vierde plaats met 41.850 punten en verdiende plaatsing voor de districtsfinale.
In de middag haalde Diede van Laarhoven nog de plaatsing voor de  districtsfinale. En in de avond lukte het Daphne Ketelaars ook een plaatsing voor de districtsfinale te bemachtigen.Onderlinge wedstrijd 7 april 2019

Afgelopen zondag 7 april werd voor het eerst in de nieuwe Werft in Kaatsheuvel de onderlinge wedstrijd van KGV gehouden. 
Maar liefst 170 turners en turnsters namen deel aan de wedstrijd. De opkomst was zeer hoog te noemen en dat terwijl het op deze zondag bijzonder mooi weer was. Veel ouders, broertjes, zusjes en familie zaten op te tribune om de vorderingen van de deelnemers te aanschouwen. De tribune was op veel momenten gedurende de dag vol bezet. 
Klik hier voor foto's.

De clubkampioenen zijn geworden: Diede van Laarhoven en Bram Heinsbroek.

Goud en brons voor KGV-turnsters in Terneuzen

Afgelopen zaterdag 6 april werd in Terneuzen de tweede voorwedstrijd turnen meerkamp dames niveau 6e divisie en D3 gehouden. Zeven KGV-turnsters namen deel aan deze wedstrijd en met succes, want er werd beslag gelegd op een eerste en derde plaats in het eindklassement.
Zarah van den Bosch werd met een enorme afstand op de nummer twee 1e in de 6e Divisie Jeugd H. Ze claimde de eerste plaats op sprong, brug én vloer en werd derde op balk. De eindscore van Zarah was dan ook erg hoog: 43.650 punten. Hiermee verzekert Zarah zich van een plaatsing in de regiofinale en 4 toestelfinales. Diede Broeks werd 3e op niveau Pupil 1 D3 met 50.225 punten. Diede werd 1e op het onderdeel brug en 3e op vloer. 
Famke Hendriks werd in de 6e Divisie Junior G 8e met 39.650 punten (2e op brug). Op niveau Pupil 2 D3 werd Pien Ophorst 7e met 48.700 punten (3e op sprong en brug) en Einare Voogd 8e met 48.650 punten (2e op vloer). In klasse Jeugd 1 D3 behaalde Pleun van 't Veer een 7e plaats (49.175 punten) en Maaike Hoefmans werd 9e (48.525 punten).KGV freerunners versterkt met drie niveau 2 trainers

Onlangs hebben KGV freerunners Max Damen, Rowan Damen en Joey Oudijk hun trainers diploma niveau 2 behaald. Ze werden afgelopen donderdag 28 maart  in de Werft door het KGV bestuur in het zonnetje gezet. KGV is continu bezig om de kwaliteit en kwantiteit van de trainersstaf op niveau te houden. De turn- en gymnastiekvereniging stelt dat alleen gediplomeerde trainers of trainsters les mogen geven om de veiligheid en kwaliteit van de lessen te kunnen garanderen. Max, Rowan en Joey, van harte gefeliciteerd met jullie diploma.

Onderlinge Wedstrijd zondag 7 april in de Werft

Op zondag 7 april is weer onze jaarlijkse onderlinge wedstrijd.

Iedereen heeft inmiddels een uitnodiging gehad. We hopen dat iedereen meedoet. 

Want hier kunnen alle kinderen aan hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, tantes, ooms, buren, vriendjes en vriendinnetjes laten zien wat ze tijdens de les allemaal geoefend hebben. Tegelijkertijd worden alle kinderen gejureerd en zijn er prijzen te verdienen! Dit is altijd per groepje waar je altijd samen mee traint. Elke deelnemer krijgt een leuk aandenken. De toegang die dag is gratis. En vergeet niet, we hebben weer een superleuke loterij!  


We turnen die dag in drie rondes. 

De indeling is als volgt: 


Ronde 1:

09.15 uur Kinderen ronde 1 aanwezig (Eekhoorntjes, Slingerapen, Pinguïns,  Panda's, Flamingo's en Tijgers)

09.30 uur Aanvang wedstrijd ronde 1

09.50 uur Peuters aanwezig (Puppy's)

10.00 uur De peuters doen hun oefening

10.45 uur Einde wedstrijd ronde 1


Ronde 2:

10.30 uur Kinderen ronde 2 aanwezig (Draken, Haaien, Koala's, Tienerturnsters, Selectie-opleidingsgroep)

10.45 uur Aanvang wedstrijd ronde 2

12.00 uur Einde wedstrijdronde 2


Ronde 3:

12.00 uur Selectiegroepen aanwezig (A- en B-selectie)

12.15 uur Warming-up selectiegroepen

12.30 uur Aanvang wedstrijdronde 3

15.30 uur Einde wedstrijdronde 3


Demonstratie en Prijsuitreiking:

Om 15.30 uur verwachten we iedereen weer in de sporthal voor leuke demonstraties van elke groep en natuurlijk de prijsuitreiking.


Meer informatie is te lezen in het uitgereikte programmaboekje.


Vier medailles voor KGV-turnsters in Dinteloord op 16 en 17 maart

In het weekend van 16 en 17 maart werd in Dinteloord de tweede voorwedstrijd meerkamp dames turnen 4e/5e divisie en D1/D2 gehouden. Er deden op zaterdag en zondag maar liefst 25 KGV-turnsters mee. Bij een goed resultaat kunnen de turnsters geplaatst worden voor de regiofinale en voor de toestelfinales.
Er werden medailles gehaald door Minou van Heijst (1e),  Jade Raaijmakers (3e), Mira Derdenen (3e) en Daphne Ketelaars (3e).

Onderlinge Wedstrijd in de Werft op 7 april

Ook dit jaar organiseert KGV de jaarlijkse ‘Onderlinge Wedstrijd’. Hier kunnen alle kinderen aan hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, tantes, ooms, buren, vriendjes en vriendinnetjes laten zien wat ze tijdens de les allemaal geoefend hebben. Tegelijkertijd worden alle kinderen gejureerd en zijn er prijzen te verdienen! Elke deelnemer krijgt een leuk aandenken. De toegang is die dag gratis. Maar, vergeet niet, we hebben weer wel een superleuke loterij!


De Onderlinge Wedstrijd vindt plaats op zondag 7 april 2019 in de Werft in Kaatsheuvel. 

We turnen die dag in drie rondes. We hebben een voorlopige indeling gemaakt (tijden kunnen dus nog iets aangepast worden). 


Deze is als volgt:

09.30 - 10.45 uur: Tijgers, Koala’s, Panda’s en Eekhoorntjes

10.45 - 12.00 uur: Haaien, Draken, Slingerapen, Tienerturnsters, Pinguïns en Flamingo’s

13.00 - 15.30 uur: Opleidingsgroep, A-, en B-selectie.


Om 15.30 uur verwachten we iedereen weer in de sporthal voor leuke demonstraties van elke groep en natuurlijk de prijsuitreiking. De definitieve tijden en groepsindelingen staan in het programmaboekje dat jullie een week voor de wedstrijd ontvangen. Ook staat het dan op onze site.


De meisjes moeten die dag verschijnen in het blauwe KGV- turnpakje, en de jongens in een korte broek (donkerblauw of zwart) en een wit (KGV-)shirt.


Wij gaan er van uit dat iedereen mee doet. We trainen er tenslotte hard voor om aan iedereen te laten zien wat we kunnen! En het is een heel leuke dag.


Laat altijd je trainster weten of je wel of niet mee kunt doen. Lever hiervoor het strookje in dat je tijdens de les hebt gehad. Graag de eerstvolgende training na de carnavalsvakantie inleveren (vrijdag 15 en zaterdag 16 maart).

Heb je nog vragen over de wedstrijd, dan kun je een mail sturen naar info@kgvkaatsheuvel.com.


Mocht je geen uitnodigingsbrief hebben ontvangen kun je hem ook hier vinden.Drie podiumplaatsen voor KGV-turnsters in thuiswedstrijd van 9 en 10 februari

Zaterdag 9 en zondag 10 februari werd de 1e kwalificatiewedstrijd 5e/6e divisie en D2/D3 damesturnen meerkamp gehouden. De KNGU had samen met de  KGV deze wedstrijd georganiseerd. De wedstrijd werd voor de eerste keer gehouden in de prachtig nieuwe sporthal de Werft in Kaatsheuvel.
Maar liefst 23 KGV-turnsters konden verspreid over in totaal 6 wedstrijden in twee dagen aan het thuispubliek laten zien dat de vele trainingen in de nieuwe turnaanbouw aan de Werft al hun vruchten aan het afwerpen zijn. Op zaterdag kwamen 17 turnsters in actie waarbij de podiumplaatsen van Toy Dingemans en Daphne Ketelaars de hoogtepunten van die dag waren. 
Op zondag was er nog meer succes voor KGV. Op niveau Pupil 2 D3 werd Pien Ophorst op haar eerste wedstrijd meteen derde.
klik hier voor foto's.KGV-turnsters in actie in Zierikzee

In het weekend van 2 en 3 februari namen 6 turnsters deel aan de voorwedstrijd turnen meerkamp in Zierikzee. Op zaterdag kwamen Saran Steven, Britt van Kuijk en de zusjes Minou en Pleun van Heijst in actie. 

Minou en Pleun kwamen uit op niveau Divisie 4 senior D. Pleun had door pech op balk geen uitzicht op een hoge eindklassering. Ze eindigde op de 20e plaats met 32.850 punten. Minou had vooral door een enorm mooie sprong zicht op een podiumplek. Ze eindigde op sprong zelfs met afstand op de eerste plaats. Het was echter net niet genoeg om op het podium te eindigen. Ze werd 4e met 42.850 punten. 

Hierna startte Britt met haar wedstrijd op niveau Divisie 3 Senior C. Britt wilde na een jaar van blessureleed weer wedstrijdritme opbouwen. Een hoge eindscore zat er echter nog niet in. Ze werd met 32.150 punten 30e. 

Saran moest gelijktijdig met Britt aan de wedstrijd deelnemen, maar dan op niveau Jeugd 1 D1. Saran presteerde met name door een mooie vloeroefening erg goed en eindigde op een 9e plaats met 44.800 punten. 

Op zondag was het de beurt aan Senna van Riel en Jasmijn Schiedon op niveau Divisie 3 Jeugd E. Het eerste jaar op dit niveau is erg zwaar voor de meisjes, ze deden echter niet onder voor de andere deelneemsters. Door het ontbreken op sprong kon Senna geen hoge eindnotering behalen. Ze werd 22e met 31.700 punten. Jasmijn presteerde erg netjes, maar had pech op de brug. Jasmijn werd 19e met 39.450 punten.


1e voorwedstrijd KNGU Zuid in de Werft op 9 en 10 februari

Zaterdag 9 en zondag 10 februari organiseren we de voorronde voor de regiofinale turnen in Sporthal De Werft.


In verband hiermee komen de lessen op zaterdagochtend 9 februari in De Werft te vervallen.


Misschien vind je het wel leuk om een keer naar zo’n wedstrijd te komen kijken.

Dat kan op zaterdag tussen 9.00 en 20.00 uur en op zondag van 9.00 – 17.00 uur.

De entree is € 3,50 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen tot 12 jaar.

Maar onze leden hebben deze wedstrijd gratis toegang!

Eerste plaats voor Diede van Laarhoven

Zaterdag 26 januari werd in Dinteloord de 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e/6e divisie en D1/D2/D3 meerkamp damesturnen gehouden. Jade Raaijmakers, Zoë Blankenberg en de zusjes Fieke en Diede van Laarhoven namen deel aan deze wedstrijd. De dames konden zich plaatsen voor de regiofinales en voor individuele toestelfinales. Op niveau Pupil 1 D1 liet Diede meteen haar klasse zien. Op vrijwel elk toestel toonde ze een hoog niveau en won daardoor, met afstand op de nummer twee, in het eindklassement op de eerste plaats. Diede vergaarde in totaal maar liefst 52.925 punten. Jade Raaijmakers eindigde in dezelfde groep als Diede, mede door een mooie sprong en derde plek op de brug, op een tiende plaats in het eindklassement met in totaal 49.225 punten. Later op de dag kwamen Zoë en Fieke in actie op niveau divisie 4 Junior E . Zoë eindigde op een elfde plaats met 30.650, maar voor de volgende wedstrijd zit er volgens de coach zeker een hogere positie in het verschiet. Een podiumplaats zat er voor Fieke niet in, maar door een schitterende 2e plaats op balk en 3eplaats op vloer, eindigde ze met een totaalscore van 43.500 als 5e.

Drie KGV-turnsters bij de eerste voorwedstrijd meerkamp in Breda

Afgelopen zaterdag 19 januari werd in Breda de eerste voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden op Divisie 4 en D1. Op deze niveaus waren drie KGV-turnsters actief: Benthe Vinkx, Divisie 4 Jeugd F en Fabienne van Krieken en Suus van Gorkum, samen op niveau Pupil 2 en D1. Voor Benthe was het, na een jaar van blessureleed, eindelijk weer mogelijk om mee te doen met de wedstrijd. Benthe moest veel nieuwe oefeningen doen en had het daarmee erg zwaar. Volgens de turnleiding ging het erg goed en eindigde ze op de 25e plaats met 38.450 punten. Fabienne moest beginnen op brug en had meteen bij de start een beetje pech. Op de overige oefeningen deed ze het echter erg goed en behaalde een mooie 11e plaats met 47.975 punten. Suus van Gorkum behaalde met de start op de brug meteen een eerste succesje en werd op dat onderdeel derde. Het was jammer dat ze op de vloer wat lager eindigde, anders zat er zeker een podiumplaats in. Nu eindigde Suus nèt op de 4e plaats met 51.275 punten. De KGV-leiding was dik tevreden met het resultaat van deze drie turnsters.

Nieuwsbrief december 2018

Met het einde van het jaar in zicht is er een nieuwsbrief opgemaakt. Mocht deze niet ontvangen zijn, is hij te lezen via deze link.


Fijne feestdagen en een sportief 2019!

Eerste turnwedstrijden dit seizoen voor KGV gestart

Voor Jasmijn Schiedon, Renske van Herwijnen, Senna van Riel en Meike van Zon was het zaterdag 15 december in Prinsenbeek een spannende dag. Voor het eerst turnden de dames de meerkampwedstrijd op niveau 3e divisie D1. Dat is voor hen een divisie hoger dan vorig jaar. Podiumplaatsen bij deze eerste voorwedstrijd waren dan ook niet te verwachten. Wel werden er hopelijk toestelfinales behaald die in het voorjaar van 2019 zullen worden geturnd. De turnsters voor deze finales zullen pas later bekend worden. De dames van KGV uit Kaatsheuvel presteerden erg goed. Jasmijn behaalde zelfs op sprong een fantastische derde plaats en werd in het eindklassement 17e met een eindscore van 40.800 punten. Renske turnde een stabiele wedstrijd en werd 20e met een score van 40.500. Senna werd, mede dankzij een hele mooie vijfde plaats op vloer, 22e met 39.250 punten. Vlak achter Senna eindigde Meike met 39.150 punten op de 23e plaats. Een mooi begin van het seizoen.

KGV is vier Gymnastiek Assistent Leiders Niveau 2 rijker

Afgelopen zaterdag 15 december zijn Pleun van Heijst, Indy Beerens, Elie Smits en Eva Haarbosch in Den Bosch geslaagd voor hun opleiding Assistent Leider Niveau 2. 
Voor KGV is het belangrijk dat er voldoende aanwas is bij de turnleiding zodat er in de toekomst ook trainingen gegeven kunnen worden.  Bij de diploma-uitreiking werden de vier geslaagden door het  bestuur met een bloemetje in het zonnetje gezet.

KGV hecht veel waarde aan gediplomeerde trainers, zodat er kwalitatief goede en veilige lessen gegeven kunnen worden.

Jubilarissen bij KGV Keepfit 

Maandag 11 december werden 2 jubilarissen gehuldigd door het bestuur van de KGV. Bij de keepfit waren twee dames  25 en 40 jaar lid van de KGV:  

Anita Bink (links op de foto) is 25 jaar lid en Angelique van Tilborgh is 40 jaar lid.

Beiden komen steeds met vol enthousiasme elke maandagavond naar de keepfitlessen. 

De dames waren aangenaam verrast toen hun een bloemetje werd uitgereikt.


Anita en Angelique van harte gefeliciteerd met jullie jubileum.


Pietengym bij KGV in de nieuwe Werft

Afgelopen zaterdag 1 december werd er in de nieuwe Werft in Kaatsheuvel het door KGV georganiseerde traditionele 'pietengym' gehouden. De opkomst met 150 kinderen was ook dit jaar weer flink te noemen. In de gloednieuwe sporthal hadden de turnleiding en vrijwillgers verschillende hindernisbanen en gymnastiektoestellen opgesteld waarop alle kinderen konden klimmen, klauteren, spelen, rennen en springen. Voor de allerkleinsten was er een speciaal gedeelte ingericht met leuke hindernisbanen. Ook was er een rustig hoekje om even te drinken en geschminkt te worden. Aan een andere tafel konden er kleurplaten worden ingekleurd. Ook waren er 4 pieten aanwezig om pepernoten uit te delen, de warming up en cooling down te begeleiden en, niet onbelangrijk, de ingezonden kleurplaten te beoordelen. Feline en Diede waren de gelukkige winnaars van deze kleurplatenwedstrijd. Ze kregen van de pieten een leuke prijs mee naar huis.
klik hier voor foto's.

Cadeautje KNGU

Donderdag 28 november 2018 heeft KNGU Zuid een vergadering belegd in de Werft voor bestuurders van turnverenigingen uit de omgeving.

Zo konden andere verengingen een kijkje nemen in onze turnaanbouw. 

De andere verenigingen waren onder de indruk.


Van KNGU Zuid kregen we nog een mooi cadeau voor de opening van de zaal. Pietengym zaterdag 1 december in de Werft

Zaterdag 1 december is het weer Pietengym in de Werft.


Van 10.00 uur – 11.30 uur.


Je mag vanaf 9.45 uur je spullen in de kleedkamer leggen. LET OP: De Pietengym is in de grote sporthal van De Werft in Kaatsheuvel

Alle ouders, broertjes, zusjes opa’s, oma’s kunnen dus gezellig op de tribune blijven kijken. 

Deze Pietengym komt in de plaats van de normale zaterdaglessen.

Heb je nog geen kleurplaat om in te leveren dan kun je die hier vinden.


Koopavond turnkleding en freerunshirts

Verkoop KGV-kleding

Voor onze jeugdige recreanten turners en turnsters en Freerunners hebben we eigen KGV kleding.

Veel leden hebben deze kleding al.

Maar er zijn heel veel nieuwe leden die nog niet over deze kleiding beschikken (en voor wie het misschien juist in deze tijd ook een leuk cadeautje is).

Daarom hebben we besloten aanstaande week 2 avonden te reserveren voor de verkoop van deze kleding.


De KGV-kleding is:

Voor de jongens recreanten (vanaf 4 jaar):  witte shirts met KGV logo herenturnen. Prijs: € 10,-

Voor de jongens en meisjes freerunners: zwarte shirts met KGV logo freerunnen. Prijs € 12,50

Voor de meisjes recreanten turnen (vanaf 4 jaar): blauw turnpakje met zilveren bies en eventueel blauw broekje. Prijs turnpakje € 43,50   en eventueel turnbroekje € 16,-

Informatie over onze kleding vindt u ook op deze site https://www.kgvkaatsheuvel.com/kleding


Dinsdag 20 november en donderdag 22 november, tussen 18.30 en 20.00 uur  kunt u in de kantine van de sporthal de KGV-kleding kopen (en eventueel passen in de kleedkamers).

U kunt met een eenmalige machtiging betalen maar we vinden het ook fijn als u contant, passend, betaald.

Kunt u niet op één van deze avonden dan kunt u de kleiding  eventueel ook na de training,  via de train(st)ers de kleding kopen.

Dan kunt u alleen met een eenmalige machtiging betalen.

KIck-off KGV 2018

Vrijdag 16 november werd de jaarlijkse kick-off gehouden voor alle vrijwilligers en trainers. Deze avond werd teruggeblikt op het voorbije seizoen en vooruit gekeken naar het komende seizoen.  In een erg ontspannen en relaxte sfeer werd er onderlinge strijd geleverd met badminton, volleybal, trefbal en een pubquiz. De avond stond ook in het teken om alle vrijwilligers en trainers te bedanken voor hun inzet.

Even allemaal focussen op het nieuwe jaar en de pijlen richten voor het nieuwe seizoen.

Met volle energie kunnen we er weer tegenaan..

Voor een uitgebreide foto-impressie klik hier.

Opbrengst Grote Clubactie

Dit jaar hebben we maar liefst € 2640,00 opgehaald. Een geweldig bedrag.

De Grote Clubactie is dit jaar dus weer succesvol geweest. Heel veel jeugdleden zijn op stap geweest met hun boekje. Samen hebben ze ervoor gezorgd voor een verkoop van ruim 1100 loten! 

GEWELDIG!!

Hiermee kunnen we ook dit jaar weer in ieder geval alle leuke extra activiteiten aan alle leden blijven aanbieden.

En natuurlijk hebben we ook dit jaar weer topverkopers! Super gedaan!

Kim van Gorp;   57 loten

Tijn v.d. Hout : 42 loten

Bo Kuijpers: 34 loten

Anouk Achterberg en Jonathan Broeks: 33 loten


Deze mochten allemaal mee naar het turngala in Den Bosch om de spectaculaire show bij te wonen.


De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie wordt op 13 december bekend gemaakt.

Klik hier om je lot(en) te checken.

Wie weet heb je een mooie prijs gewonnen.


Turngala Den Bosch

Zaterdag 10 november zijn diverse leden van de KGV naar het turngala in Den Bosch geweest. Het werd een spectaculaire show met de Nederlandse topturn(st)ers. Zo kwamen onder andere in actie Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Frank Rijken, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Tisha Volleman. De ooooh's en en de aaaah's waren niet van de lucht.

Daarnaast waren er nog optredens van een illusionist en O’G3NE.
Volop genieten dus.


Vooraf aan de show mochten de KGV'ers op de foto met Frank Rijken en Eythora Thorsdottir. En na de show was het nog even handtekeningen en selfies scoren met de turn(st)ers. 
klik hier voor een zestal video-impressies.

Opbrengst Rabobank Spek de Club kas(t)

Zaterdag 27 oktober hebben Wilbert Beerens en Hedske Bardie van KGV een cheque ontvangen van maar liefst € 506,98 van Frank van Broekhoven van Rabobank. In het kader van de jaarlijkse actie van Rabobank 'Spek de Clubkas' kon er weer gestemd worden op de favoriete vereniging. Dit jaar kregen we veel meer stemmen dan normaal waarvoor KGV iedereen heel erg wil bedanken. De opbrengst zal worden gebruikt voor een kast in de turnaanbouw.
Stemmers bedankt!

KGV zoekt turntalent op zaterdag 3 november !! Datum is verzet!!

Ben jij een meisje en tussen de 6 en 9 jaar (geboren 2009 t/m 2012), vind je gymmen en bewegen superleuk, dan nodigt KGV je uit voor onze scoutingdag voor selectieturnen. Op zaterdag 3 november mag je tussen 12.30 en 14.30, in sporthal De Werft, laten zien wat je kunt. Dan gaan de trainsters van de turnselectie kijken of jij misschien mag starten in de opleidingsgroep selectieturnen.


Als je al iets ouder bent maar denkt dat je wel kunt aansluiten bij de A- of B-selectie, mag je die ochtend ook mee komen doen.

Je hoeft geen lid te zijn van KGV. Iedereen is welkom. Doe alleen wel heel makkelijke kleding aan.
Omdat we het fijn vinden van te voren te weten hoeveel meisjes er komen kun je via info@kgvkaatsheuvel.com je naam en geboortedatum doorgeven. Als je nu al bij KGV turnt geef dan ook aan in welke groep je nu turnt.

Turnsters in de dop, tot zaterdag 3 november!!


Spek de Clubkas(t) actie van de Rabobank

De Rabobank heeft de jaarlijkse actie 'Spek de Clubkas' weer geopend.

Rabobank leden kunnen 5 stemmen uitbrengen op minimaal 3 verenigingen.

Uiteraard hoopt KGV ook veel stemmen te krijgen. De opbrengst zal gebruikt worden voor een kast in de turnaanbouw.

Daar kunnen  we dan al ons klein materiaal in kwijt. Voor ons is het dan ook 'Spek de Clubkasactie.

We hebben er een filmpje van gemaakt om de noodzaak te laten zien.

Tot 14 oktober kun je je stem uitbrengen. Klik hier.

Vakantiedagen KGV

De momenten dat er geen lessen zijn, zijn bekend.

Ze staan onder het kopje 'vakantie'.


Voor de herfstvakantie:

Vanwege de herfstvakantie zijn er geen lessen van zaterdag 13 oktober t/m vrijdag 19 oktober

Dus op zaterdag 20 oktober gaan alle lessen voor alle recreanten weer wel door!!

(Graag doorgeven aan de trainsters als kinderen op zaterdag 20 oktober niet aanwezig kunnen zijn.)


SSS Loon op Zand

Het laatste stukje van de overdracht van de  Loonse gymvereniging SSS (Sport Staalt Spieren) naar KGV is volbracht. 

SSS is nu geheel opgeheven en het restant is overgedragen aan KGV. Zo heeft KGV nog € 1059,08 mogen ontvangen. Dit geld wordt besteed om Nijntje Beweegdiploma in Loon op Zand in te voeren. Trainers moeten hiervoor opgeleid worden en materialen aangeschaft. Zo komt het geld ten goede aan de de afdeling Loon op Zand.


Sporthal de Werft geopend!

Zaterdag 8 september was het zover. Na jaren voorbereidingen en gesprekken met de gemeente kon eindelijk de nieuwe sporthal en  daarmee de turnaanbouw geopend worden.

Met het oppompen en laten klappen van een ballon door de jongste leden van diverse verenigingen werd de sporthal officieel geopend. Daarna was het de beurt aan KGV om onze eigen aanbouw te openen.

Wat mogen we trots en blij zijn  op onze accommodatie. 

Een geweldige aanwinst voor de verenging. Eindelijk niet meer opbouwen en afbreken. Eindelijk veiliger kunnen werken, eindelijk turn(st)ers en freerunners onder één dak. 

Mede dankzij onze sponsoren ( De Efteling, Jef en Ria Verhoeven, Beesigned, BPG Jac Klijn, Tankens Andel B.V., Aannemersbedrijf  Van Gorp, Zwaans Assurantie & Adviesbureau B.V. , Techn. Support F. Boons B.V. en Rabobank). Timon Klerkx van de Rabobank was aanwezig om een cheque van het Stimuleringsfonds ter waarde van € 10.000 te overhandigen.  

Ons erelid Cees Verhagen mocht de openingshandeling verrichten. Maar eerst trakteerde hij ons op de drie-jaar-op- rij gewonnen beker tijdens de  Beneka wedstrijden (België-Nederland-Kaatsheuvel) uit de jaren tachtig. Daarna gaf hij het signaal door op een toeter te blazen, waarmee op dat moment  een aantal turnsters in de blokkenkuil sprong. 

Voor de open dag waren Guusje Willems, eredivisie turnster, en Bart van der Linden, wereldkampioen freerunnen, uitgenodigd.

Zij geven beiden een demonstratie en daarna les aan de turnsters en freerunners.

We kijken terug op een mooie dag en vooral vooruit naar een jarenlange mooie accommodatie waar we veel plezier aan zullen hebben.

Klik hier voor het artikel in het Brabants Dagblad.

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor een filmpje van de opening.

Opening sporthal zaterdag 8 september

Beste (ouders van) KGV-leden,

Graag nodigen we jullie uit voor de officiële ingebruikname van onze turnzaal en de open dag van de nieuwe Sporthal De Werft in Kaatsheuvel.

zaterdag 8 september

11.00  officiële ingebruikname turnzaal.

tussen 11.00 – 14.00 uur open huis Sporthal De Werft

Al jaren droomden we als KGV van een eigen turnzaal.

Die droom is werkelijkheid geworden. Een nieuwe sporthal met onze eigen turnzaal.

En hij is geweldig geworden. We zijn supertrots op zo’n geweldige voorziening voor onze vereniging!!

Zaterdag 8 september is de officiële opening van de sporthal.

Om 11.00 uur openen we als KGV officieel onze turnzaal waarna het tot 14.00 uur “open huis” is.

Iedereen kan dan een kijkje komen nemen in de sporthal, met turnzaal en dojo.

Alle verenigingen zijn die dag ook actief. Natuurlijk ook wij als KGV!

In onze turnzaal komt tussen 11.30 en 12.30 de eredivisieturnster Guusje Willems van Flik Flak demonstraties geven.

In de turnzaal zijn ook de hele dag onze selectieturnsters actief. Tussen 12.30 – 14.00 sluiten ook de tienerturnsters en oud-turnsters aan.

In een ander zaaldeel is Bart van der Linden, wereldkampioen Freerunnen, actief. Hij verzorgt die dag tussen 12.00 en 13.30 een demonstratie en een clinic voor onze Freerunners vanaf 12 jaar.

Voor en na die tijd mag iedereen op het Freerunparcours.

Dan hebben we tussen 11.30 – 14.00 uur in de sporthal ook nog een KGV beweegplein ingericht.

Hier mogen alle kinderen, de hele dag door,  lekker bewegen en kennismaken met de gymsport.

Vanwege de opening gaan onze reguliere lessen zaterdagochtend niet door.

Maar iedereen mag tussen 11.30 en 14.00 uur wel lekker meedoen op het Beweegplein

We hopen jullie allemaal te zien, a.s. zaterdag 8 september, in een geweldig mooie sporthal.

Om te kijken, mee te doen en te genieten van de twee topsporters die we uitgenodigd hebben.

Turnaanbouw KGV deze week in gebruik genomen

Maandag 20 augustus 2018.
Na vele jaren van overleggen en plannen maken met de gemeente is de nieuwe turnhal voor KGV een droom die eindelijk is uitgekomen. De turnhal is strak afgewerkt. Er zijn twee nieuwe balken en een extra brug met trainersplatform. De turnzaal is volledig voorzien van matten. Daarnaast is er een gedeelte waar de tumblingbaan vast kan blijven liggen en is er een aanloopbaan voor sprong. Maar de meest geweldige nieuwe voorziening is toch wel de valkuil voorzien van schuimblokken. Hierdoor kunnen turnsters alle nieuwe onderdelen veilig oefenen. En wat te denken van de freerunners: De valkuil biedt ook voor hen heel veel mogelijkheden om nog meer uitdagende tricks te oefenen. Vanaf deze week trainen alle turners en freerunners in de nieuwe sporthal en onze eigen nieuwe turnzaal. Een betere start van een nieuw KGV-seizoen heeft de vereniging niet voor mogelijk gehouden. Dit alles mede dankzij de sponsoren: De Efteling, Jef en Ria Verhoeven, Beesigned, BPG Jac Klijn, Tankens Andel B.V., Aannemersbedrijf  Van Gorp, Zwaans Assurantie & Adviesbureau B.V. , Techn. Support F. Boons B.V. en Rabobank middels het eigen stimuleringsfonds, hebben al een bijdrage geleverd. Nijha heeft fantastische nieuwe turntoestellen en hulpmiddelen ter beschikking gesteld. Daarnaast heeft KGV zelf middels diverse acties de schuimblokkken voor de valkuil kunnen bekostigen. Tijdens de officiële opening op zaterdag 8 september kan iedereen een kijkje komen nemen in de nieuwe sporthal en natuurlijk ook in de turnzaal. Maar kunt u niet zo lang wachten, loop dan gewoon bij de nieuwe sporthal binnen. Vanuit het horecagedeelte kunt u in ieder geval al een deel van de turnzaal bewonderen.