KGVKAATSHEUVEL

www.kgvkaatsheuvel.com

Dag van de Afsluiting

Zaterdag 30 juni hadden we onze gebruikelijke Dag van de Afsluiting. Deze keer gingen we naar de Roestelberg waar we in de duinen de uitgezette spellen gingen doen.

Voor de jongere kinderen was dit het dierengeluidenspel en voor de oudere kinderen levend stratego.

We troffen het met het weer. Het was heerlijk warm.

De spellen werden vol enthousiasme volbracht. Zeker gezien de vele rode koppies die er tussen zaten.

Een mooie afsluiting van het seizoen. 

Voor iedereen een prettige vakantie en tot het volgend seizoen in de nieuwe Werft.

Klik hier voor meer foto's.

Afscheid oude Werft

29 juni 2018: eindelijk is het zover. De oude Werft moest leeg, want de volgende week gaat de oude werft gesloopt worden.
Reden om afscheid te nemen. Na een jaar met onder andere turnen onder nul graden Celsius omdat de kachel kapot was;  'turnen'  in het donker omdat het licht het niet deed en turnen terwijl de vloer door lekkages blank stond, kunnen we in het nieuwe seizoen starten in de nieuwe Werft. De ongemakken van afgelopen jaar nemen we graag voor lief, want we krijgen er iets prachtigs voor terug.

Deze week mochten we op de muren handjes achterlaten. Dat hoefde maar één keer gevraagd te worden.

De 29e juni moesten alle spullen klaar staan om naar de nieuwe Werft gebracht te worden. Dat is gedaan. En we hebben veel materiaal.... Alles wordt opgeslagen zodat we de sporthal straks netjes in kunnen richten.

De vloer in de sporthal en turnaanbouw wordt momenteel gelegd en moet nog drogen. In de nieuwe Werft moet half juli alles klaar zijn.
Klik hier voor meer foto's.

Nieuwsbrief juni 2018

Met het einde van het seizoen in zicht is er een nieuwsbrief opgemaakt. Mocht deze niet ontvangen zijn, is hij te lezen via deze link,


Prettige vakantie en tot het nieuwe seizoen dat maandag 20 augustus begint.


De nieuwe sporthal De Werft wordt voor de zomervakantie opgeleverd

Op donderdag 21 juni is er een artikel geplaatst in het  Brabant Dagblad over de nieuwe sporthal.


We zijn er erg blij mee dat hij op tijd klaar is. 

Vrijdag 29 juni gaan we al materialen uit de oude Werft verhuizen naar de nieuwe Werft.


Klik hier voor het artikel

Artikel KGV in gymsport.nl

Onze vereniging is in mei geïnterviewd voor het toonaangevend tijdschrift Gymsport.nl. Op aandragen van de KNGU zijn we benaderd door de sportjournalist Eddy Veerman. Hij heeft een artikel geschreven hoe we als vereniging de afgelopen jaren gevaren zijn met betrekking tot de bouw van de nieuwe sporthal, het veilig sportklimaat binnen de vereniging, de overname van SSS uit Loon op Zand en het Nijntje Beweegdiploma.

Via deze link kun je het artikel lezen.


KGV leiding verder versterkt

Eva Haarbosch heeft afgelopen zaterdag 16 juni met succes de opleiding Assistent Leiding Niveau 1 van de KNGU afgerond. Ze ontving in de Werft haar diploma en van het KGV bestuur een bloemetje.
Eva gefeliciteerd.

Zaterdag 30 juni Dag van de Afsluiting

Zaterdag 30 juni sluiten we het seizoen weer af.

Deze keer in de duinen bij de Roestelberg in Kaatsheuvel. (Roestelbergseweg 2, Kaatsheuvel).

Er zijn twee programma's.

Eén voor de jongere leden (Puppy’s / Hamsters / Slingerapen / Koala’s / Eekhoorntjes / Pinguïns) van 09.30 uur tot 10.30 uur. Dan spelen we het dierengeluidenspel.

Eén voor de oudere leden (Tijgers / Panda’s / Flamingo’s  / Draken / Haaien / Tieners /  Freerun/  opl.groep / A/B-selectie) van 11.00 uur tot 12.00 uur waarbij je tactisch moet spelen, maar ook moet nadenken en rennen.


Een uitnodiging wordt deze week uitgereikt. 

Graag voor 23 juni mailen naar activiteitencommissie@kgvkaatsheuvel.com of je meedoet.

Hier tref je ook nog de uitnodigingen aan:

Puppy’s / Hamsters / Slingerapen / Koala’s / Eekhoorntjes / Pinguïns

Tijgers / Panda’s / Flamingo’s / Draken / Haaien / Tieners /  Freerun/  opl.groep / A/B-selectieKGV leiding versterkt

Indy Beerens heeft afgelopen zaterdag 9 juni met succes de opleiding Assistent Leiding Niveau 1 van de KNGU afgerond. Ze ontving in de Wetering haar diploma en van het KGV bestuur een bloemetje.
Indy gefeliciteerd.

Vijf KGV turnsters bij deelname districtsfinale in Breda

Afgelopen zaterdag 9 juni werd in Breda voor de onderbouw de laatste officiële wedstrijd gehouden van dit seizoen. De allerbeste turnsters van Zuid Nederland kunnen hier kampioen worden van het district Zuid (Zeeland - Noord Brabant - Limburg). De turnsters hebben zich via de regionale kampioenschappen eerder dit seizoen voor deze wedstrijd geplaatst. Namens KGV hadden zich maar liefst vijf turnsters geplaatst voor deze wedstrijd wat een zeer knap resultaat is voor deze vereniging. Diede van Laarhoven turnde in de ochtend een zeer sterke en stabiele wedstrijd. Op niveau Instap D1 eindige Diede op de 8e plaats met 51.875 punten. Suus van Gorkum had een beetje pech op brug en vloer. Desondanks behaalde ze een mooie 17e plaats met 50.225 punten. In de vroege avond kwamen er nog 3 turnsters in actie op niveau Jeugd1 D1. Senna van Riel was erg stabiel over alle toestellen. Ze behaalde een solide 14e plaats met 47.600 punten. Renske van Herwijnen schitterde op de vloer. Ze behaalde op dit onderdeel een prachtige tweede plaats. Uiteindelijk werd Renske 18e met 46.875 punten. Sanne Derneden behaalde dankzij een mooie uitvoering op sprong uiteindelijk de 25e plaats met 45.050 punten.

 

Veel turnmedailles voor KGV op de toestelfinales van 26 mei en 2 juni

Tijdens het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni werden in Oosterhout en Vlissingen de inviduele toestelfinales dames turnen gehouden. In de voorwedstrijden van dit seizoen hebben weer een flink aantal meisjes van KGV zich geplaatst voor de finales van een aantal toestellen. De concurrentie op deze wedstrijden is aanzienlijk vanwege het grote aantal deelnemers.

Een les bij de Flamingo's in Loon op Zand

De KGV is geïnterviewd voor het toonaangevend turnblad Gymsport.nl.

Hiervoor  moesten er nog wat foto's gemaakt worden tijdens een les.

De Flamingo's in Loon op Zand waren bereid om daarvoor in actie te komen.

Klik hier voor de leukste foto's.

Suus van Gorkum tweede bij regiofinale in Prinsenbeek

Zaterdag 14 april werd in Prinsenbeek de tweede regiofinale turnen meerkamp gehouden waar 7 KGV-turnsters zich voor hadden geplaatst. Voor sommige meisjes is deze wedstrijd de hoogst haalbare finale, voor een aantal andere turnsters bestaat er nog de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het districtskampioenschap. Dit district beslaat de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In Prinsenbeek was de concurrentie dan ook erg groot en het turnniveau erg hoog. Suus van Gorkum heeft een heel sterk seizoen achter de rug en bewees ook dit keer over een flink turntalent te beschikken. Op niveau Pupil1 D1 liet Suus zien dat ze enorm sterk is op de moeilijke onderdelen balk en brug waarop ze eerste werd. Er werd door de concurrentie heel hoog gescoord op vloer en sprong, waardoor Suus uiteindelijk tweede werd met 51.550 punten in het eindklassement. Suus was ook nog eens jarig en trakteerde zichzelf dan ook door zich meteen te plaatsen voor de districtsfinale.  In totaal zijn er 5 KGV-turnsters geplaatst voor de districtsfinale wat een ongekend succes is! Deze districtsfinale zal op 9 juni in Breda gehouden worden.

Clubkampioenschappen in de Wetering Loon op Zand van 8 april

We hadden een druk weekeind. Al maanden van te voren had de club voorbereidingen getroffen om zowel op zaterdag als op zondag turnwedstrijden te houden.  Er waren vanaf vrijdagavond 40 ouders en vrijwilligers bereid om mee te helpen met het opbouwen van de zaal en gedurende de wedstrijden de organisatie te assisteren. We moesten dit jaar uitwijken naar de Wetering in Loon op Zand vanwege de bouw van de nieuwe sporthal met turnaanbouw voor KGV in Kaatsheuvel. Deze sporthal wordt naar verwachting het volgend seizoen in gebruik genomen.  Op zondag werd de traditionele Onderlinge Wedstrijd  gehouden. Alle kinderen uit de vereniging mochten hieraan meedoen om vooral aan hun ouders en familie te laten zien wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben. In de ochtend waren de allerkleinsten tot de tieners uit de recreantengroepen aan de beurt. Voor de meesten is dit de enige wedstrijd van het seizoen. De zenuwen liepen dus soms hoog op. Desondanks werd er enorm hun best gedaan en vooral erg veel plezier beleefd aan de mooie turnsport. ‘s Middags was het de beurt aan de selectieteams van KGV om hun talenten ten toon te spreiden. Regelmatig klonken er 'oohs' en 'aahs' vanaf de tribune en werd er hard geapplaudisseerd. Aan het einde van de middag werd er door alle teams een demo gehouden van ca. 30 minuten. Ingestudeerde dansjes en trucjes werden op bijpassende muziek groepsgewijs getoond. Het publiek genoot er flink van. En ook onze nieuwe Burgemeester Hanne van Aart en wethouder Kees Grootswagers kwamen een kijkje nemen. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgedeeld aan de deelnemers die op de eerste drie plekken belandden. Elke deelnemer ontving een medaille en een diploma, dus iedereen viel in de prijzen. Hierna werden de nieuwe clubkampioenen bekendgemaakt. Bij de recreanten werd dat Fenna Snijders en bij de selectieturnsters Minou van Heijst. Beiden namen dolgelukkig de grote wisselbeker in ontvangst. Voorzitter Wilbert Beerens gaf bij de prijsuitreiking nog aan dat zonder de grote hoeveelheid vrijwilligers en sponsoring van lokale bedrijven een weekend als deze niet mogelijk was. Hij bedankte daarom iedereen die een steentje heeft bijgedragen.
klik hier voor foto's.


Regiofinale in de Wetering in Loon op Zand van 7 april

Op zaterdag werd er een de regiofinale gehouden. Samen met de KNGU organiseerde KGV deze wedstrijd waarvoor turnsters uit Zeeland en het westelijk deel van Noord-Brabant zich dit seizoen hebben geplaatst. Het grootste deel van de KGV-selectieturnsters heeft zich geplaatst voor de regiofinale die het komend weekend in Prinsenbeek zal zijn. Guusje-Sofie Sliedrecht en Einara Voogd mochten KGV in de Wetering vertegenwoordigen op niveau Pupil 1 D3. En dat deden ze erg goed. Guus-Sofie werd 10e met 49.975 punten en Einara werd 19e met 48.150 punten. Einara werd zelfs tweede op de vloeroefening. De grote bezoekersaantallen en ook het bezoek van wethouder Kees Grootswagers, die nog even tijd had vrijgemaakt om de prijzen uit te reiken aan de winnaars, bezorgden de organisatoren een tevreden gevoel.

2e voorwedstrijd 25 maart

Zondag 25 maart werd in Vlijmen de laatste voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden. Het was voor veel aanwezigen nog even in de ogen wrijven, zo vroeg in de ochtend na een uurtje minder slapen door de aanvang van de zomertijd. Negen turnsters van KGV deden mee om zich te plaatsen voor de aanstaande regiofinale en om een individuele toestelfinale te bemachtigen.
Klik hier voor meer foto's.

2e voorwedstrijd 17 en 18 maart 

Zaterdag 17 en zondag 18 maart werd op diverse niveaus de tweede voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden. Bij een goed resultaat kunnen de turnsters zich plaatsen voor de regiofinale of individuele toestelfinale later dit voorjaar. Vanuit KGV deden er dit weekend dertien turnsters mee. 
Klik hier voor meer foto's.

Bezoekers nieuwe sporthal in Kaatsheuvel verbaasd over grote ruimte

Uit het Brabants Dagblad:

Inwoners van Kaatsheuvel mochten zaterdag een kijkje nemen in de in aanbouw zijnde sporthal in het centrum van het dorp.


Ook al valt er nog weinig concreets te zien, en is het dak nog niet helemaal dicht, de bezoekers kijken hun ogen uit. Door de aannemer en de gemeente wordt aan de hand van tekeningen uitleg gegeven. De meeste bezoekers van de open dag zijn verbaasd over de grote ruimte in de 3000 m2. grote hal. Vooral de besturen van judovereniging E.J.K. en de Kaatsheuvelse Gymnastiek Vereniging (KGV), die beiden een vast ruimte krijgen in de sporthal staan het publiek glunderend te woord. De twee sportverenigingen gaven ook demonstraties. 

Vol lof zijn de verenigingen over de samenwerking met de gemeente. "Van het begin af aan zijn wij overal bij betrokken en heeft de projectleider (Jan Roelofs) met ons meegedacht. Als iets niet kan wordt er altijd naar een oplossing gezocht", zeggen de verenigingen. Ook de buurt is dik tevreden. "Het is een prachtig pand en als straks het groen is aangelegd, dan woon ik in een prachtige straat", stelt buurman Peter Roelen. Volgens wethouder Kees Grootswagers (CDA) worden op het gehele dak zonnepanelen geplaatst, en komen er twee retentiebassins voor het opvangen van het regenwater. ,,We streven er naar om het gebouw energieneutraal op te leveren"


Voorwedstrijden 4/5 maart en 11/12 maart

Zowel op 4 en 5 maart in Terneuzen als op 11 en 12 maart in Prinsenbeek werden de tweede voorwedstrijden turnen meerkamp op verschillende niveaus gehouden. Het grootste succes werd wederom geboekt door Evie Akkermans die afgelopen zaterdag in Prinsenbeek schitterde op niveau instap D3 en eerste werd. Evie turnde stabiel en toonde op het moeilijke onderdeel balk over stalen zenuwen te beschikken. Ze behaalde een totaalscore van 54.200 punten. Diede Broeks werd tiende met 50.125 punten. Op dezelfde dag behaalde Thirza Pelz een knappe zesde plaats op Divisie 6 Senior F met 38.550 punten, mede dankzij een mooie 4e notering op de brug. Een dag later kwamen er nog 4 KGV-turnsters in actie. Toy Dingemans, Melissa Bakk en Arwen van der Plas kwamen in actie op niveau Jeugd 1 D2. Toy werd dankzij een 4e plaats op sprong en balk knap achtste met een score van 48.575. Melissa werd dertiende met 45.125 punten en Arwen vijftiende met 35.050 punten. Een weekend eerder moesten twee turnsters in Terneuzen in actie komen. Emma van den Korput werd op niveau Pupil 1 D2 tiende met 48.850. Ze werd op het toestel brug knap vierde. Anouk van Achterberg behaalde op niveau Pupil 2 D2 eveneens de tiende plaats met 47.125 punten. Anouk liet net als Evie Akkermans zien dat ze over sterke zenuwen beschikt door tweede te worden op balk. 
De komende weekeinden worden er voorwedstrijden gehouden in Zundert en Vlijmen waarbij ook veel KGV-turnsters zijn vertegenwoordigd. Na deze wedstrijden wordt door de KNGU bekend gemaakt wie er doorstromen naar de regiofinales en de individuele toestelfinales.

Open dag Nieuwe Sporthal zaterdag 10 maart

Komt allen kijken naar onze eigen turnhal in aanbouw!!

 


 

ZATERDAG 10 MAART, INLOOP TUSSEN 10.00  EN 14.00 UUR, NIEUWBOUW SPORTHAL DE WERFT!

 


Het bestuur heeft al een kijkje mogen nemen in de sporthal in aanbouw. En wij werden heel blij.

Het wordt een heel ruime sporthal met onze eigen turnhal … met valkuil!

 

De gemeente stelt zaterdag 10 maart, iedereen in de gelegenheid, om ook een kijkje te komen nemen in de sporthal in aanbouw.

Zeker alle sporters die hier straks hun thuisbasis hebben.

 

Tijdens deze inloop geven we als KGV verschillende demonstraties. Freerunners en Selectieturnsters laten al een beetje zien waar KGV’ers straks gaan sporten.

De dames van Keepfit, Bodyshape en de turnballet zullen voor een deel gebruik maken van Dojo (judozaal). Een zaal met een spiegelwand!

 

We hopen dat jullie a.s. zaterdag allemaal even een kijkje komen nemen.

Voor iedereen is er gratis koffie/thee/fris met natuurlijk wat lekkers erbij !

 

Verwarming nog niet gemaakt in de Werft

De verwarming in sporthal De Werft is sinds donderdag 1 maart kapot en deze zal niet voor zondag 11 maart gerepareerd zijn. Er moeten onderdelen besteld worden en die kunnen nog niet geleverd worden.


We zullen daarom uitwijken naar andere locaties:


Vrijdag:

Panda's 1 en 2 en B-selectie naar het Van Haestrechtcollege aan de Vossenbergselaan.


Zaterdag: 

Puppies, Slingerapen, Haaien en Draken in de gymzaal van BS De Klimop, Anjerstraat in Kaatsheuvel.

De Koala's, Tijgers en Tieners in het Van Haestrecht aan de Vossenbergselaan.

De ballet blijft in de Werft.


Allemaal op op de gebruikelijke trainingstijden.

Excuses voor het ongemak.Nieuwbouw sporthal De Werft

- 23 februari 2018 -

De bouw van De Werft gaat snel. Rondom zijn de wanden al opgetrokken en wordt er al gemetseld. Door de vorst die komende week verwacht wordt zal het een tijdje stil liggen. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de open dag op zaterdag 10 maart door. KGV zal nadrukkelijk aanwezig zijn met freerundemonstraties en turndemonstraties in de hal zelf. Meer infomatie volgt nog.

Onderlinge Wedstrijd 8 april in de Wetering in Loon op Zand

Op zondag 8 april is weer onze jaarlijkse onderlinge wedstrijd.

Het is daags na de regionale toestelfinales van de KNGU die bij ons gehouden worden. We kunnen daarom gebruik maken van de prachtige blauwe turnvloer.

Iedereen heeft inmiddels een uitnodiging gehad. We hopen dat iedereen meedoet. 

Want hier kunnen alle kinderen aan hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, tantes, ooms, buren, vriendjes en vriendinnetjes laten zien wat ze tijdens de les allemaal geoefend hebben. Tegelijkertijd worden alle kinderen gejureerd en zijn er prijzen te verdienen! Dit is altijd per groepje waar je altijd samen mee traint. Elke deelnemer krijgt een leuk aandenken. De toegang die dag is gratis. En vergeet niet, we hebben weer een superleuke loterij!  


We turnen die dag in drie rondes.  We hebben een voorlopige indeling gemaakt . 

Deze is als volgt: 

09.30 - 10.45 uur:  Tijgers, Koala’s en Panda’s 1 en Panda’s 2, Eekhoorntjes (= groep 1 Loon op Zand)

10.45 - 12.00 uur:  Haaien, Draken, Slingerapen, tienerturnsters, Puinguïns (= groep 2 Loon op Zand) en Flamingo's (= groep 3 Loon op Zand)

13.00 - 15.30 uur:  Opleidingsgroep,  A-, en B-selectie. 


Om 15.30 uur verwachten we iedereen weer in de sporthal voor leuke demonstraties van elke groep en natuurlijk de prijsuitreiking.

Mocht de uitnodigingsbrief niet zijn ontvangen vind je hem hier.Voorjaarsvakantie

Let op:


Vanaf vrijdag 9 februari tot en met zondag 18 februari zijn er geen lessen!
 Eerste plaats voor Evie Akkermans en Pleun van 't Veer

Maar liefst 12 turnsters hadden afgelopen weekend in Dinteloord de eerste voorwedstrijd meerkamp turnen. Voor een aantal meisjes was het zelfs de allereerste wedstrijd, wat het extra spannend maakte. Zowel op zaterdag als zondag werd er goed geturnd met een aantal hoge noteringen op de inviduele toestellen.

Nieuwbouw sporthal de Werft

-- 3 februari 2018 -- De bouw van de nieuwe sporthal vordert gestaag. De bouw ligt geheel op schema. Naar verwachting kunnen we na de zomer al gebruik maken van de nieuwe accommodatie.

Op de foto zie je de hal in aanbouw en daarachter  het overdekte deel van de turnaanbouw.

.

 KGV-turners winnen 2 twee maal brons in Steenbergen

Afgelopen zaterdag 20 januari werd in Steenbergen door de lokale turnvereniging TRAFO een vriendschappelijke turnwedstrijd meerkamp voor jongens georganiseerd. De jongens van KGV hebben niet veel ervaring met wedstrijden: Er wordt bij KGV op recreatief niveau getraind. Deze wedstrijd gaf dan ook de kans om te kijken hoe ze zich kunnen meten met andere turners uit de regio Zuid. Er was een brede vertegenwoordiging uit Zeeland en Noord-Brabant aanwezig. Vanuit KGV waren de drie broers Jouke, Tjalle en Siebe Bardie samen met Jelle van Laarhoven en Dominiq Meijer gespannen aan het begin van de wedstrijd. In totaal moesten ze op 6 toestellen, vloer-voltige-ringen-sprong-brug-rekstok, hun kracht en souplesse vertonen. Ondanks dat snel duidelijk werd dat de concurrentie erg groot was werden er toch 2 medailles mee naar huis genomen. Dominiq Meijer werd derde op niveau Jeugd 12 en Jelle van Laarhoven werd derde op niveau Pupil 12. KGV hoopt dat de groep jongens de komende jaren verder zal groeien binnen de vereniging. Informatie over aanmelden voor de jongens is te vinden op deze website of mail naar  ledenadministratie@kgvkaatsheuvel.com.
klik hier voor meer foto's.

Peuters en kleuters geslaagd voor hun Nijntje-beweegdiploma !

Roos, Lara, Sanne, Tess, Lynn, Thomas, Jim en Jinte haalden hun Nijntje Beweegdiploma 1.

Het Beweegdiploma 2 haalden Noor, Maudy, Evi, Alena, Lisa, Evi, Natan, Brian, Silke, en Sara.

Dani en Keet konden er zaterdag niet bij zijn, maar zullen hun diploma later ontvangen.

Tijdens twee speciale examenlessen lieten eerst alle peuters en daarna alle kleuters zien wat ze konden. Met natuurlijk heel veel publiek, opa’s, oma’s, papa’s, mama’s en broertjes en zusjes.

In een gezellig versierde sportzaal was het gewoon één groot feest! De zaal stond vol met alle toestellen en materialen waar ze alles op konden laten zien. Het laatste rondje deden ze dat zelf met een ballon in hun handen.

Alle peuters en kleuters die zo ver waren dat ze ook echt “examen” mochten doen zijn natuurlijk allemaal geslaagd. Het bestuur van KGV reikte deze jongens en meisjes hun allereerste echte diploma uit! Heel erg gefeliciteerd. Die peuters of kleuters die nog niet zo lang oefenden kregen natuurlijk een certificaat dat ze al heel goed op weg waren.

Lees meer...

 KGV-turnsters in actie in Breda

Zondag, 14 januari, werd in Breda op diverse niveaus de eerste voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden. Met een goed resultaat kunnen de deelnemers zich verzekeren van plaatsing bij de regiofinales en individuele toestelfinales later dit voorjaar. Dit keer deden 16 KGV-turnsters mee en voor velen was dit een kennismaking met een hoger niveau dan vorig seizoen, of was het de eerste keer dat ze meededen aan een officiële wedstrijd. 

KGV weer Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2 rijker

Afgelopen zondag 17 december is Wendy van Wanrooij in Breda geslaagd voor haar opleiding Assistent Leider Niveau 2. Voor KGV is het belangrijk dat er voldoende aanwas is bij de turnleiding zodat er in de toekomst ook trainingen gegeven kunnen worden.  
Voorzitter Wilbert Beerens was namens het bestuur bij de diploma-uitreiking en zette Wendy in het zonnetje met een bloemboeketje. 

Prachtige opbrengst Grote Clubactie

De Grote Clubactie heeft dit jaar veel opgebracht; maar liefst € 2700,--  Vorig jaar was dat nog  € 1941,60.


Dit jaar hebben we twee speciale bestemmingen voor de opbrengst.

Van de loten die de freerunners verkocht hebben kunnen we een freerunkast kopen. Deze wordt binnenkort al geleverd

Deze kast lijkt op een gewone springkast, maar is van steviger materiaal en heeft meer mogelijkheden om andere toestellen aan te hangen.

Het resterende bedrag wordt gereserveerd voor aanschaf van materialen in de nieuwe turnaccommodatie.


Er waren maar liefst 50 leden die 11 of meer loten hadden verkocht.

Zij krijgen allemaal een Bruna bon.

De drie topverkopers waren:

1. Famke Snijders met 42 loten

2. Fenna Snijders en Sem van de Wiel met 38 loten

3. Isa Jongbloed met 33 loten.


super gedaan!


Voor meer informatie over de Grote Clubactie klik hier.


Pietengym in de Wetering in Loon op Zand

Zaterdag werd er in de Wetering in Loon op Zandcde traditionele 'pietengym' gehouden. Vanwege de nieuwbouw van de sporthal in Kaatsheuvel werd het evenement gehouden in sporthal de Wetering in Loon op Zand. In de sporthal hadden de vele vrijwilligers verschillende hindernisbanen en gymnastiektoestellen opgesteld waarop alle kinderen naar hartenlust konden klimmen, klauteren, rennen en springen. Ook was er een rustig hoekje ingericht om even te ontspannen en aan tafel een mooie tekening te maken. De opkomst van 170 kinderen was wederom groter dan vorig jaar. Onder begeleiding van de deskundige turnleiding hadden de kinderen vreselijk veel lol en konden ze zich onder het toezicht oog van een goed gevulde tribune een paar uur flink uitleven. Ook waren er zwarte pieten aanwezig om pepernoten uit te delen en, niet onbelangrijk, de ingezonden kleurplaten te beoordelen. De winnaars kregen een leuk presentje van het KGV-bestuur.

Klik hier voor de foto's.

Start bouw nieuwe sporthal

Woensdag 22 november vond de officiële start plaats van de bouw van de nieuwe sporthal in Kaatsheuvel.

Precies een jaar na  de beslissing dat de bouw mocht plaatsvinden is de bouw begonnen.

Als alles volgens plan verloopt is de sporthal klaar in september 2018 klaar.

Onze turnaanbouw kunnen we dan ook in gebruik nemen. Op de foto kun je al zien waar de valkuil komt.

Turngala Den Bosch

Zaterdag 28 oktober gingen een twintigtal meiden van de KGV-selectie naar het turngala in Den Bosch. Daar kwamen de toppers van de nederlandse turnsport diverse oefeningen laten zien. Zo kwamen Casimir Schmidt, Yuri van Gelder, Michel Bletterman en Boudewijn de Vries in actie met spectaculaire oefeningen op rek, vloer en ringen. Bij de dames kwamen onder andere Tisha Volleman, Marieke van Egmond, Kirsten Polderman, en natuurlijk Sanne Wevers.

Ook zij kwamen met prachtige oefeningen in actie. Tussendoor werd het publiek nog getrakteerd op shows van de acrogym van FlikFlak en de winnaars van Holland's got Talent.

Na afloop was het nog even handtekeningen scoren. Een prachtige avond die de meiden weer volop zin hebben gegeven om zelf stevig aan de gang te gaan.

Afscheid trainer Marin bij de Freerunners

Afgelopen donderdag gaf Marin Zwart de laatste training bij de Freerunners. Na drie jaar training geven gaat Marin aan de slag in het leger. Hij zal daar eerst enkele weken intern moeten, voor hij definitief aan de slag gaat.

Marin zal op afroep beschikbaar blijven om training te geven. Daar zijn we zeer blij mee.

Als dank werd Marin nog getrakteerd op een cadeaubon.


BHV cursus voor trainsters

Met de nieuwbouw van de Werft is er voor het komende jaar geen beheer aanwezig tijdens de lessen.

De gemeente heeft daarom voor de trainsters een BHV cursus aangeboden. Afgelopen weken hebben Julia van Zitteren, Thirza Pels, Hedske Bardie en Marieke Dingemans de cursus met goed gevolg afgelegd. Er werd getraind en getoetst op het begeleiden van de kinderen naar een veilige plek, het blussen van een brand en het verlenen van eerste hulp. Alle vier gefeliciteerd.


KGV zoekt op 23 september turntalent

Ben jij een meisje en tussen de 6 en 9 jaar (geboren 2009 t/m 2011), vind je gymmen en bewegen superleuk, dan nodigt KGV je uit voor onze scoutingsdag. Op zaterdag 23 september mag je tussen 12.30 en 13.30, in sportzaal De Werft, laten zien wat je kunt. Dan gaan de trainsters van de turnselectie kijken of jij misschien mag starten in de opleidingsgroep selectieturnen. Als je al iets ouder bent maar denkt dat je wel kunt aansluiten bij de A- of B-selectie, mag je die ochtend ook mee komen doen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van KGV. Iedereen is welkom. Je hoeft alleen maar makkelijke kleding aan te doen. Omdat we het fijn vinden van te voren te weten hoeveel meisjes er komen kun je via info@kgvkaatsheuvel.com.  je naam en geboortedatum doorgeven. Ook als je nog wat meer informatie wilt kun je ons een mail sturen.KGV heeft eerste Nijntje-beweegdiploma’s uitgereikt

Olivia, Koen, Evi, Lise, Maud, Sieme, Pheline, Brian, Benjamin, Caleyne en Sjoerd zijn de allereerste geslaagden voor het “Nijntje beweegdiploma” van KGV. Vorig seizoen is KGV gestart met het aanbieden van het “Nijntje” beweegdiploma. Tijdens de verschillende lessen kregen de peuters diverse bewegingsvormen aangeboden. Allemaal op een heel speelse en leuke manier. Ongemerkt ontwikkelde hun motoriek en was er veel aandacht voor alle basisbewegingen. Rollen, springen, duikelen, buitelen, klimmen en klauteren kwamen aan bod tijdens de wekelijkse lessen. Tijdens een speciale examenles lieten alle peuters zien wat ze de afgelopen maanden geleerd hadden van hun juffen Minou, Pleun en Thirza. Alle peuters die zo ver waren dat ze ook echt “examen” mochten doen zijn allemaal geslaagd. Het bestuur van KGV reikte onlangs aan deze jongens en meisjes hun allereerste echte diploma met felicitaties uit. En na Nijntje Beweegdiploma 1, volgt natuurlijk Beweegdiploma 2. Een logisch vervolg, met weer iets moeilijkere bewegingsvormen. Dit met name voor de oudere peuters en kleuters. Die ouders die het ook leuk en belangrijk vinden dat hun zoon of dochter zich, spelenderwijs, goed ontwikkelt, kom een keer kijken. Uw zoon of dochter mag twee keer gratis meedoen met een gymles van de peuters of kleuters bij KGV. Stuur hiervoor een e-mail naar  info@kgvkaatsheuvel.com.

 

Albert Heijn Sportactie

Click here to edit text

 

Wil jij de sport ontdekken die bij jou past? Dan hebben wij iets gaafs voor jou! Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden willen de komende vier jaar heel Nederland in beweging brengen. Daarom is op 4 september de AH Sportactie* gestart. Tijdens de AH Sportactie spaar je 3 weken lang voor AH Sportzegels. Elke volle spaarkaart is goed voor 3 keer gratis sporten bij  KGV. Deze kun je in zetten tot 3 december! Ga snel sparen en beleef sportplezier! Via www.ahsportactie.nl  kunnen klanten op zoek naar aangeboden sportactiviteiten in hun buurt. De actie valt samen met de Nationale Sportweek en alle sportbonden nemen deel aan de actie. En KGV doet ook mee!  

Je kunt meedoen bij de jongensgym (5 tot 10 jaar) op zaterdagmorgen, de keepfit/bodyshape voor dames tussen 30 en 95 jaar op maandagavond, dinsdagmiddag of dinsdagavond. Het betreft dus een actie voor NIEUWE leden.

Aanmeldingen met volle spaarkaart kunnen lopen via: www.ahsportactie.nl


Werft  donderdag 7 september pas weer open

Het nieuwe seizoen staat voor de deur.  De trainers en het bestuur hebben er weer volop zin in om er weer een mooi jaar van te maken. Nog één jaar en we kunnen gebruik maken van de nieuwe sportaccommodatie met de eigen turnaanbouw. De gemeente is volop bezig om de Werft te slopen de oude zaal gereed te maken voor het komend jaar. Het steven om dit voor 27 augustus klaar te hebben is niet gehaald. De zaal van de Werft gaat pas open op donderdag 7 september.

Dat betekent dat de lessen in de Werft van

woensdag 30 augustus tot en met woensdag 6 september NIET doorgaan.

De lessen in Waspik (Alianza), De Wetering in Loon op Zand, het Van Haestrechtcollege aan de Vossenbergselaan en de Gildenbond in de Mgr. Völkerstraat gaan wel door.

Die lessen beginnen op maandag 28 augustus.