KGVKAATSHEUVEL

www.kgvkaatsheuvel.com

Lessenaanbod

Hieronder is te lezen welke lessen KGV allemaal aanbiedt.

Ben je geïnteresseerd in een les stuur dan een mailtje naar ledenadministratie@kgvkaatsheuvel.com

Je kunt dan vrijblijvend 2 x deelnemen aan de lessen.

Klik hier voor het invullen van het inschrijfformulier.

Freerunning

Freerunning is..... gaaf, stoer, uitdagend, turnen, actie, nieuwe kicks, acrobatiek, springen, balans, atletiek, rennen.... Kortom, freerunning is een uitdaging voor stoere meiden en jongens. En het kan elke woensdag en donderdag.

Maar wat is freerunning nu precies. Het is vast bij een aantal jongeren al bekend. Zeker van alle spectaculaire filmpjes op you tube. Maar voor velen is het nog een relatief onbekende sport. KGV wil daar verandering in brengen.

Oorspronkelijk betekent freerunnen op een snele manier van A naar B komen, in bijvoorbeeld de stad. Dat betekent rennen, maar ook springen over muurtjes, vanaf gebouwtjes etc.. Maar dat rennen is al snel gecombineerd met spectaculaire moves zoals tegen een muur oplopen en salto achterover, een zijwaartse salto over een muurtje etc..

Natuurlijk zitten hier wat risico's aan als je dat zomaar in de stad doet. Daarom zien we freerunnen steeds meer en meer terug in de gymzalen. Hier worden verschillende moves en nieuwe moves bedacht. Dit met behulp van diverse toestellen en voldoende valmatten.

Bij KGV train je onder begeleiding van een ervaren en geschoolde trainer. Allerlei moves en bewegingen worden aangeleerd.

Iedereen kan meedoen, want het kan op alle niveau's beoefend worden. Of je nu een beginnende of geoefende freerunner bent, er is altijd wel een uitdaging te vinden. Deze tak van sport is ook heel goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Er wordt in de lessen namelijk veel aandacht besteed aan essentiële vaardigheden zoals balans, springen en coördinatie. Daarnaast is het sociale gedeelte ook erg belangrijk. Elkaar helpen, elkaar nieuwe dingen leren en daardoor elkaar beter maken.

We hanteren een vanaf leeftijd van 8 jaar. Tot 8 jaar kunnen jongens terecht bij de jongensgym op zaterdagmorgen.

Keepfit:

Op maandagavond in het Van Haestrechtcollege en dinsdagmiddag in de Werft is er een ontspannen en gezellig uurtje gymnastiek voor de niet meer zo heel jonge dames onder leiding van een gediplomeerde docente. Door middel van oefeningen op muziek wordt u bewust van uw lichaam. Er wordt vooral gelet op houding, ademhaling, concentratie, ontspanning, spierversterking en enigszins op de conditie. Door de lessen voelt u zich fit en vitaal en dat geeft veel voordeel in het dagelijkse leven.
De keep-fitles op maandagavond is een stuk pittiger en is geschikt voor dames van diverse leeftijden. Door middel van lenigmakende en spierversterkende oefeningen op muziek proberen we de conditie op peil te houden. In een rustige en ontspannen sfeer maken we er een gezellig uur van.

Bodyshape

Elke dinsdagavond 19:30 – 20:30  Body Shape bij KGV!

Op een leuke manier sporten samen met vrouwen onder elkaar.

Sfeerbeeld van één van de dames:

Voorafgaand aan de les worden in de kleedkamer de ins- en outs van de week nog even doorgenomen. Eenmaal uitgekletst en volledig op de hoogte, begint de les. Nadat de spieren tijdens de warming-up zijn opgewarmd, start het lesprogramma. Hedske verzint voor elke week een ander programma. De oefeningen bestaan vooral uit onderdelen van aerobics, steps en tae-bo. Tijdens danspasjes, armzwaaien en kniebuigingen proberen we onder luid aanmoedigen van Hedske en opzwepende muziek de kipfilets onder de armen en de extra billen kwijt te raken. Iedereen kan meedoen. Kun je iets niet bijhouden, dan wordt er een alternatief geboden. Tegen het einde van de les wordt er nog even flink aandacht besteed aan de buik- en been spieren, om vervolgens na een uur intensief te zijn bezig geweest, even heerlijk te mogen ontspannen. Met een luid applaus voor onszelf verlaten we voldaan de zaal. Ondanks de leeftijdsverschillen en diversiteit onderling hebben we ontzettend veel plezier. En zijn we elke week toch blij dat we weer gegaan zijn.


Peutergym

Voor de jongste kinderen bieden wij ook gymlessen aan. De lessen staat in het teken van de basismotoriek van deze jonge kinderen. Dit wordt gedaan aan de hand van liedjes, spelletjes en het gebruik van toestellen. Het zijn dan altijd erg leuke en uitdagende lessen voor de kinderen.

Je bent welkom vanaf 2,5 jaar*  tot 4 jaar, daarna mag je naar het recreanten turnen toe.

* 2,5 jaar: wel eerst enkele proeflessen. Voor sommige kinderen is het dan nog niet mogelijk. De docent geeft dit dan aan.

Kleutergym / Recreanten turnen

Onze recreatie turnlessen zijn een combinatie van turnen en gymnastiek. Je beweegt op verschillende manieren, waarbij de motoriek gestimuleerd wordt. Er komen iedere les twee aspecten aan bod: spel en materialen.

Een spel dient vaak als warming-up, maar dat kunnen ook oefeningen op muziek zijn. Vervolgens komen er diverse toestellen aan bod, en er wordt geëindigd met een spel. De kinderen bewegen zich op o.a. de mat, brug, balk etc. Als je veel talent hebt wordt je uitgekozen om mee te doen met het wedstrijd turnen. Dan turn je van 3 uur tot 6 uur per week en mag je meedoen met regionale kampioenschappen.

 

Jongensgroep vanaf 5 jaar

Wanneer je 5 jaar bent mag je bij de jongensgym komen turnen. Bij de jongensgym zwaaien we vaak aan de ringen, springen op de trampoline en gebruiken onze spierballen op de gelijke brug. Jongens hebben veel energie en willen graag veel bewegen. Dit kan dan ook tijdens deze lessen. De lessen zijn op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur en van 12.00 uur tot 13.00 uur in de Werft. Vind jij het ook leuk om te zwaaien, springen, rennen, gooien, rollen en al je energie kwijt te kunnen? Meld je dan snel aan voor een proefles!

Selectie turnen

Zoals veel mensen weten hebben we bij KGV ook een wedstrijdgroep. Die groep bestaat momenteel uit 30 meiden in de leeftijd 5-15 jaar. Deze meiden trainen 2x per week om de moeilijke oefeningen voor de wedstrijden onder de knie te krijgen. Elke turnster heeft haar eigen oefening, dus de trainingen zijn voor iedereen verschillend. Er zijn meisjes bij die pas een jaar bij de wedstrijdgroep zitten, maar er zijn ook meisjes die al 7 of 8 jaar wedstrijdturnen. Die meiden moeten natuurlijk ook veel moeilijkere dingen doen, zoals salto op de mat. Bij het oefenen van al die moeilijke dingen zoals salto’s en flikflakken worden de meisjes geholpen door de trainsters en assistenten. Elk jaar zijn er een aantal wedstrijden. Soms in groepen, maar meestal turnt ieder voor zich. Dan probeer je zo veel mogelijk punten te halen door je oefening zo goed mogelijk te doen. We hopen ook komend jaar weer aan veel wedstrijden mee te doen en misschien gaat het wel zo goed dat er weer nieuwe meisjes bij de wedstrijdgroep kunnen komen trainen. Als dat je leuk lijkt, ga dan goed je best doen, want misschien mag je dan wel een keer mee komen doen met de wedstrijdgroep. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om te komen kijken naar een wedstrijd. Dat is erg leuk en spannend.

Indeling selectie bij KGV

Opleidingsgroep:

Turnsters worden door de leiding van KGV geselecteerd om te mogen kijken bij de selectie. Wanneer KGV leiding, turnsters en ouders het leuk vinden kan de turnster naar de selectie komen. Het eerste jaar, Pre pre instap gaan ze bij de opleiding turnen op donderdag middag van 16:30 uur – 18:30 uur. Daarnaast turnen deze meiden het eerste half jaar (tot aan januari) bij de slingerapen op zaterdag ochtend. Vanaf januari hebben de turnsters en ouders de keuze om bij de slingerapen te blijven turnen of om op zaterdagochtend een uur balletles te krijgen.

Na een jaar bij de opleiding geturnd te hebben geeft de leiding van KGV aan bij welke selectiegroep de turnsters het beste past, A of B selectie. Vervolgens is in overleg met de ouders en turnster naar welke groep ze zal gaan, A selectie houdt dan namelijk in tweemaal per  week turnen en eenmaal per maand naar de turnhal. De B selectie is eenmaal per week turnen.

Verschil A selectie en B selectie.

Bij de A selectie moeten turnsters al op jongere leeftijd moeilijkere onderdelen kunnen turnen dan bij de B selectie. Daarnaast heb je bij de A selectie meer uitstraling, attitude en een goede houding nodig om alle oefeningen goed te laten zien. Aan de hand van deze punten maken de trainsters van de selectie een keuze waar een turnsters het beste past. Bij een bepaald niveau horen een bepaald aantal trainingsuren om goed mee te kunnen met het niveau op de wedstrijden. Wanneer turnster en ouders dus ergens voor kiezen horen daar ook de trainingen bij de KGV daarvoor aanbiedt. 

Indeling niveaus bij de selectie.

Vanaf instap gaan de turnsters officieel op wedstrijd. Wanneer turnsters de N (nationale) oefenstof turnen gaan ze turnen voor wedstrijden door heel Nederland. Dit zijn ook iets moeilijkere oefeningen dan wanneer een turnster de D (districts) oefenstof turnt, dan zijn de wedstrijden alleen in het district waarin KGV zit, dus tegen verenigingen uit Brabant, Zeeland en Limburg.