KGVKAATSHEUVEL

www.kgvkaatsheuvel.com

Activiteiten

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Voor het seizoen 2019-2020 hebben we de volgende activiteiten op het programma staan:

zaterdag 30 november 2019 van 09.30 uur tot 11.00 uur: Pietengym

zondag 6 april 2020:  Onderlinge Wedstrijd

zaterdag 4 juli 2020: Dag van de afsluiting


emailadres: activiteitencommissie@kgvkaatsheuvel.comActiviteiten

Door de activiteitencommissie worden er verschillende activiteiten bij de vereniging georganiseerd! Hier zijn korte verslagen van enkele activiteiten!

Onderlinge wedstrijd

Ieder jaar houdt KGV een onderlinge wedstrijd voor alle turnkinderen van de KGV. Dit is echter vanaf dat de kinderen in de kleutergroep zitten. Onder toeziend oog van veel publiek begint de wedstrijd ’s-morgens met een pittige warming-up. Vervolgens naar de kleedkamer voor de groepsindeling en dan netjes opmarcheren naar de verschillende onderdelen. De wedstrijd zelf bestaat uit vier onderdelen: oefeningen op de evenwichtsbalk, sprong, oefeningen op de brug en oefeningen op de mat. Er is een jury aanwezig, die punten geeft.

’s Middags is er een tweede ronde. Hier is dan ook de selectie. Aan het einde van de middag is de wedstrijd afgelopen en kan de jury zich beraden over de einduitslag. Ondertussen verzorgen alle deelnemers van de wedstrijd een demonstratie. Ieder jaar is het weer een verrassing wat de kinderen gaan doen! De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking voor alle groepen. Iedereen krijgt een diploma met daarop de behaalde punten, voor de besten van elke groep zijn er medailles. Verder zijn er twee bekers, voor de beste turnster bij de recreanten en voor de beste turnster van de wedstrijdgroep.

Pietengym

Elke zaterdagochtend voor Sinterklaas wordt er in De Werft in Kaatsheuvel het traditionele 'pietengym' gehouden. In de sporthal worden door de turnleiding en vrijwilligers verschillende hindernisbanen en gymnastiektoestellen opgesteld waarop alle kinderen kunnen klimmen, klauteren, spelen, rennen en springen.

Voor de allerkleinsten wordt er een speciaal gedeelte ingericht met leuke hindernisbanen.

Daarnaast nog een rustig hoekje om even te drinken en geschminkt te worden. Aan een andere tafel kunnen er kleurplaten worden ingekleurd.

Natuurlijk zijn er ook Pieten aanwezig om pepernoten uit te delen, de warming up en cooling down te begeleiden en, niet onbelangrijk, de ingezonden kleurplaten te beoordelen en voor de mooiste kleurplaten een prijs uit te reiken.


Dag van de afsluiting

In de zomer hebben we voor alle kinderen van de KGV een dag om de vakantie i te luiden. De afgelopen jaren was het sportdag of vossenjacht De sportdag had als thema Olympische Spelen of Holland. Deze sportdag is op de hockeyvelden van DES. Zo is er een kleuterveld waar de kinderen lekker spelletjes kunnen spelen als twister, kledingrace, voetballen etc.. Het andere veld is voor de rest van de kinderen van de KGV. Daar spelen we in teams verschillende spellen als trefbal, blind volleybal, een water estafette etc.. Uiteindelijk is er ook nog een prijsuitreiking welk team de meeste punten heeft kunnen scoren. Het is altijd een erg leuke en voornamelijk actieve dag voor de kinderen.

Als afsluiter van de dag is er bij goed weer nog even tijd om lekker te gaan buikschuiven!!!

De vossenjacht wordt gehouden rondom het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel. Daar worden naast het zoeken van de vossen ook allerlei opdrachten gevraagd te voldoen bij de vos.