KGVKAATSHEUVEL

www.kgvkaatsheuvel.com

KGV viel op zaterdag meteen in de prijzen. Zarah van den Bosch behaalde met flinke overmacht de eerste plaats bij Divisie 6 Junior G. Ze werd eerste op balk en vloer, tweede op brug en vijfde op sprong. De eindscore van Zarah bedroeg 42.850 punten, wat 1.4 hoger lag dan nummer twee. Pleun van t Veer behaalde nèt geen podium, maar wel een mooie vierde plek bij Divisie 6 Jeugd H. Maaike Hoefmans werd in deze competitie tiende, maar behaalde wel een hele goede eerste plaats op onderdeel sprong. 
Er was ook een aantal KGV-meisjes dat voor het eerst een wedstrijd turnde. Lise van der Weiden deed het bij haar debuut prima met een zevende plaats op niveau Instap D3. 
Bij Pupil 1 D3 kwamen drie KGV-turnsters in actie. Fem van den Bosch werd zesde met een mooie tweede plaats op vloer. Roselien Bok twaalfde en Kim van van Gorp werd negentiende. Op Pupil 1 D2 waren vier jonge KGV-turnsters te zien. Isa Jongbloed werd achtste en behaalde een derde plaats op het moeilijke onderdeel balk. Mira Derneden werd negende, Leila Landzaat twaalfde en Amy Zijlmans achttiende. 
Toy Dingemans en Melissa Bakk kwamen 's middags in actie op Divisie 5 Junior F. Ook hier werd sterk geturnd door de dames, met Toy op een vijfde plaats met een eerste plaats op onderdeel sprong. Melissa behaalde een goede dertiende plaats. Eva Haarbosch komt inmiddels uit als senior op Divisie 6 Senior F. Deze voorwedstrijd was voor Eva haar eerste turnwedstrijd bij de selectie. Haar behaalde achtste plaats is dan ook echt goed te noemen. 
Op zondag was het succes voor KGV bij de eerste wedstrijd nog groter dan op zaterdag. Diede Broeks behaalde op Pupil 2 D3 een fantastische eerste plaats met 52.525 punten en een eerste plaats op brug en tweede plaats op sprong en vloer. Bij Diede vloeide de tranen van geluk na de officiële huldiging. In dezelfde groep maakte Gillara Janssen het feestje compleet door een mooie derde plaats te behalen met 50.550 punten en een eerste plaats op balk en derde plaats op brug. 
Op niveau Jeugd 1 D2 behaalde Amy van der Weiden nèt niet het podium, maar ze werd wel eerste op het onderdeel balk en tweede op brug. Guusje-Sofie Sliedrecht werd dertiende in deze groep. Bo Kuipers had een blessure opgelopen op balk. Desondanks turnde ze door en werd uiteindelijk zevende bij Pupil 2 D2. In deze groep werd Jesmay Wagemakers achtste, Janne Emmen negende, Isa Bartels vijftiende. Fenna Snijders werd elfde met een eerste plaats op brug en tweede plaats op sprong. Debutante Danique Bogaers turnde erg netjes bij Jeugd 1 D3 en werd zevende. Emma van den Corput werd in deze groep tiende en Einara Voogd dertiende. 
Het einde van het weekend werd voor KGV in stijl afgesloten door een geweldig spannende wedstrijd van Daphne Ketelaars bij de 5e Divisie Senior E. Ze nam nipt de eerste plaats in de wacht met een hoge score van 44.200 punten. Dat deed ze mede door een eerste plaats op onderdeel vloer èn sprong. 
De KNGU en KGV-voorzitter Wilbert Beerens waren zeer tevreden met het verloop van het weekend en kijken met vertrouwen uit naar de volgende turnwedstrijd in Kaatsheuvel op 4 april. Dan zal de regiofinale plaatsvinden.