KGVKAATSHEUVEL

www.kgvkaatsheuvel.com

De peuters tussen de 3 en 4 jaar haalden hun beweegdiploma 1 nadat ze minimaal 20 lessen hadden gehad. Tijdens de lessen kregen ze diverse bewegingsvormen aangeboden. Allemaal op een heel speelse en leuke manier. Ongemerkt ontwikkelden ze hun motoriek heel erg goed. Er was aandacht voor alle basisbewegingen. Rollen, springen, duikelen en buitelen, klimmen en klauteren. Maar ook gooien, zwaaien en balanceren. Alles kwam aan bod tijdens de wekelijkse lessen.

En na Nijntje Beweegdiploma 1, volgt Beweegdiploma 2. Een logisch vervolg. Ook hierbij is aandacht voor alle basisbewegingsvormen, maar dan weer net iets moeilijker.

Het springen en klimmen wordt wat hoger en verder, het rollen en duikelen gaat zelfstandiger etc.

Dan zie je hoe snel deze kinderen zich ontwikkelen en hoe goed hun basis motoriek is geworden.

Een goeie basis motoriek is belangrijk, voor heel veel andere activiteiten. Juist op jonge leeftijd gaat de ontwikkeling heel snel en dus belangrijk dat ze dan alle bewegingen aangeboden krijgen.

Een goeie motoriek zorgt er voor dat zwemmen en fietsen beter gaat. De combinatie van oefenen voor beweegdiploma met zwemles blijkt in de praktijk heel goed te zijn. En een goede motoriek is niet alleen belangrijk als ze later verder gaan met turnen, maar zeker ook als ze gaan voetballen, handballen of hockeyen!

Ouders die het ook leuk en belangrijk vinden dat hun zoon of dochter zich, spelenderwijs, goed ontwikkelt, mogen altijd een keer komen kijken. Uw zoon of dochter mag twee keer gratis meedoen met een gymles van de peuters of kleuters bij KGV. Stuur hiervoor een mail naar ledenadministratie@kgvkaatsheuvel.com of kijk voor meer informatie hier . Bij teveel aanmeldingen moeten we soms wel een korte wachtlijst hanteren om te voorkomen dat teveel nieuwe kinderen tegelijk instromen of dat de groepen te vol worden. Maar we laten u dan wel weten wanneer we verwachten dat uw zoon of dochter kan starten.

Op de site van het Nijntje beweegdiploma kunt u wat meer zien over wat de kinderen tijdens de lessen zoal doen http://www.beweegdiploma.nl.